Foutje bedankt?!

Zo nou het is weer ff geleden, tja mensen het leven van een werkeloze gaat niet over rozen. De laatste 2 weken waren echt heel erg rumoerig. Vorige week maandag ( 2 mei) was mijn 1e dag als officiële werkeloze van dit land. En als je een uitkering wilt moet je solliciteren, maar ik wilde geen uitkering ik wilde werk. Dus ik doe mijn 1e sollicitatie weg per mail en nog geen minuut later gaat de telefoon. Het bedrijf waarop ik had gesolliciteerd (althans het uitzendbureau) belde me op en zei dat ik de perfecte kandidaat was voor die baan en of ik die dag gelijk langs wilde komen voor een sollicitatiegesprek. Als alles goed zou gaan dan zou ik gelijk die dag horen of ik de baan had. Nou het gesprek ging inderdaad goed, maar ze konden mij nog niet vertellen of ik die baan kreeg. Op woensdag (4 mei) kreeg ik weer een telefoontje van het uitzendbureau, ze konden me nog niet met 100% zekerheid zeggen dat ik de baan had maar wel voor 90%. Nou kat in het bakkie dacht ik dus. Nou dan komen de feestdagen (nou ja feest). Afgelopen dinsdag kreeg ik dan eindelijk het bericht dat ik afgewezen was, ze hadden iemand anders aangenomen, ik zou nog een mailtje krijgen, maar daar wacht ik nu nog steeds op zeg maar. S’ avonds had ik een etentje met mijn ex collega’s ten ere van iemand die 25 jaar in dienst was. Iedereen baalde natuurlijk omdat ik die baan niet had gekregen, maar goed het was heel erg gezellig en ik maakte grapjes over het feit dat ik nooit 25 jaar in dienst zou halen, Tja duh ben daar net ontslagen. Afgelopen woensdag ochtend krijg ik een telefoontje van het UWV met de mededeling dat ik geen uitkering krijg omdat ik recht heb op een vast contract, ja maar dat geven ze mij niet. Dus ik gebeld met een collega en die heeft alles in werking gezet bij me oude werkgever. Ondertussen had ik echt zo’n sims moment, voor degene die weet wat ik bedoel is de onderstaande foto onnodig, maar er zijn nog mensen die niet weten wat The Sims is.

Ok tis een beetje overdreven maar het kwam wel erg in de buurt. En dan zeggen mensen tegen je van maak je niet druk, pffffffff ja daar denk je ook echt aan op dat moment. Maar we gaan verder met het verhaal gisteren (donderdag) krijg ik rond 12 uur een telefoontje van mijn collega (tja tis ook nog eens me moeder, altijd handig, moeders weten altijd meer van dat soort dingen) dat het waarschijnlijk inderdaad allemaal goed komt, maar ze kan pas meer vertellen na 14 uur. Tja dan duurt 2 uur behoorlijk lang. Maar eindelijk om 14 uur kreeg ik het verlossende telefoontje. Ik kreeg een vast contract pfffff daar heb ik 3,5 jaar over lopen zeuren en nu ik geen uitkering krijg, krijg ik het ineens wel. Maar nu komt het, ik moest vandaag dus gaan werken :P. Helaas zit ik niet op dezelfde afdeling waar ik eerst zat maar goed, ik zit wel weer op mijn oude locatie en dat is wel leuk, want ik ken iedereen (nou bijna iedereen) daar. En dat op vrijdag de 13e, ik weet alleen niet wat ze met de afgelopen 2 weken gaan doen, maar mijn contract gaat dus in per 01-05-2005 de dag waarop ik eigenlijk werkeloos zou worden en werd maar dat nu weer teruggedraaid is. Pfffffff hadden ze dat niet eerder kunnen bedenken dat ze mij in vaste dienst moesten nemen? Had mij in ieder geval een hoop bloed, zweet en tranen gescheeld. Maar goed ik hoor dus weer bij de arbeiders van dit land.

Advertenties

6 gedachtes over “Foutje bedankt?!

 1. Die sims foto geeft een goede uitdrukking bij wat je voelde. Wat een tijd heb je gehad zeg..! Maar uiteindelijk heb je dan toch een contract. Gefeliciteerd! En succes met je werk.

 2. Ja als je deze vriendin eerder had geraadpleegd had je misschien al eerder je vaste contract gehad. die werkt bij het UWV en heeft hard moeten blokken voor deze situaties. Maar eind goed al goed. Eigenlijk gaat je vaste contract al in met ingang van je 37ste maand. Dus misschien dat ze nog het één en ander moeten veranderen.

  Groetjes en suc6

 3. huh heb je een vast contract dan??

  hehehe geintje 😛

  je bent dan wel niet op je oude werkstekkie, maar ben er van overtuigd dat je het bij ons ook wel aardig zal gaan vinden (met mij ver uit de buurt natuurlijk.

  Hopelijk krijg je gauw een vast werkstekkie toegewezen 😉

  enne nog bedankt voor het signen in mijn gastboek joh 🙂

  Groetjes
  Trees

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s