Kom erbij Kom Erbij!

Ja wie kent het verhaal nou eigenlijk niet van Belle en het Beest? Eigenlijk iedereen kent het verhaal van jong tot oud. En ken je het niet ja dan mis je toch echt wat aan je opvoeding 😛 .

Ok voor de mensen die het verhaal echt niet kennen, geloof niet dat die er zijn maar goed, het verhaal Belle en het Beest (Beauty and the Beast officiele titel) gaat over een mooi knap meisje dat verliefd wordt op een man die eruit ziet als een beest, had je zelf toch ook wel kunnen bedenken denk ik. Maar het moraal van dit verhaal is eigenlijk dat je verder moet kijken dan de buitenkant, dat thema ligt centraal in Belle en het Beest. Maar goed waarom begin ik eigenlijk over Belle en het Beest, dat komt omdat ik gisteravond samen met mijn vriend en moeder naar de musical ben geweest. En ik moet zeggen dat het echt een aanrader is. Als je de film kent zul je veel overeenkomsten zien qua de liedjes, maar ook hele nieuwe liedjes. Helaas is mijn favoriete liedje Kom Erbij, nu Kom erin???? Volgens mij zijn er ook 2 soorten voorstellingen 1 voor volwassenen en 1 voor kinderen want de taal die soms gebruikt werd was vrij grof, niks mis mee voor een zaal vol met volwassenen. Wij hadden als Beest Bastian Ragas die het overnam van Stanley Burleson, Bastiaan speelt pas sinds 23 april de rol van het Beest en ik moet zeggen dat dat helemaal niet te merken was! Als Belle hadden we Chantal Janzen, wat heeft die meid een stem zeg, het enige rare was dat het een blonde Belle is :P. Carlo Boszhard was echt geweldig in de rol van Lumière, wat is die man goed zeg. Lumière is mijn favo karakter uit de film en Carlo weet het heel erg goed te brengen soms wel eens te goed, want er werd af en toe gelachen in situaties dat er eigenlijk niets te lachen was. Iemand die ik niet goed ken is René van Kooten in de rol van Gaston. Wat kan die man acteren zeg, het was gewoon precies Gaston die over het toneel liep. Eigenlijk was er niets op aan te merken alleen een paar kleine dingen zoals Kom Erbij (daar kom ik nooit meer overheen 😦 ), dat Belle vaak het meisje wordt genoemd, ook bij de “danszaalscene” wordt er meisje en het beest gezongen, Mevrouw Tuit is omgetoverd tot mevrouw Pot, Basje het zoontje van mevrouw Tuit / pot heet nu ineens Jakopje en de raarste vond ik toch wel de naam Tickens die kennen wij beter als Pendule. Wat wel leuk is dat het nummer Om weer mens te zijn ook in de musical zat, deze scene is uit de oorspronkelijke versie van Belle en het Beest geschrapt, maar gelukkig staat deze scene wel op de speciale editie DVD.

Maar nog het mooiste van allemaal waren de speciale effecten vooral het begin begint al goed, vanuit het niets komt het Beest op. En de hele set draait op een plateau. Vooral het einde als het Beest veranderd in een knappe prins is echt heel erg mooi gedaan, het gebeurd zo snel echt geweldig gewoon. Als je helemaal weg bent van Belle en het Beest dan is de musical zeker een aanrader, je zal zeker niet teleurgesteld zijn! Het leuke is ook dat de musical door Nederland gaat dus hij komt zeker bij je in de buurt en omdat het zo goed gaat met de kaart verkoop zijn er al in veel plaatsen extra voorstellingen gepland. Kijk eens op Musicals.nl wanneer Belle en het Beest bij jouw in de buurt is en voor meer info over alle acteurs die meedoen, ik beloof je je krijgt er geen spijt van!

Nou volgende maand gaan mijn moeder en ik samen op “stap” naar Scheveningen om toch nog even snel The Lion King te zien, ik ben echt heel erg benieuwd 😀

Advertenties

4 gedachtes over “Kom erbij Kom Erbij!

  1. het was inderdaad echt heel erg gaaf, het was voor mij de eerste keer dat ik naar een musical ging, en weet je, het is me 110% meegevallen, ik dacht bah een hoop mensen in costumes die lopen te zingen.. maar weet je ik denk dat ik de smaak voor musicals nu wel te pakken heb! 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s