De voetbal supporter

Niet iedereen kent dat stukje van Herman van Veen : De voetbal supporter een geniaal stukje over een supporter die achter zijn club staat. De mensen die het stukje kennen weten ook dat zulke mensen echt op de tribunes rondlopen maakt niet uit of het nu in de eredivisie is of bij oranje of welk ander land. Zeikers heb je er altijd bij. En nu een dag na de (onterechte) uitschakeling van Nederland lijken veel mensen op die voetbal supporter. Tja ik zeg wel onterechte uitschakeling maar hebben ze het ook niet een heel erg groot beetje aan zich zelf te danken dat we eruit zijn gegaan? Ze hebben kans op kans gehad en verzaakte het iedere keer om die soms wel enorme kansen te benutten. Het enige wat oranje echt miste was een klein beetje geluk en mss ook wel maatenaaierij. Tja mensen we kennen Figo toch al langer dan vandaag? We weten dat hij dit soort dingen doet, en nu gaat iedereen zeggen de scheidsrechter is de zondebok. Maar als je nou eens goed kijkt naar de overtredingen die zijn gemaakt daarvan verdiende ze allemaal geel. Het was ook een harde wedstrijd, maarja voetbal is oorlog. Ok ik geef toe als mss Merks had gefloten had het een andere wedstrijd geworden maar dat is altijd zo. En om nu de scheidsrechter als zondebok aan te stellen vind ik een beetje zwak van die 14 miljoen bondscoaches.
Maar goed ik had helaas gelijk vandaag stonden al een groot aantal oranje spullen bij het vuil, zielig eigenlijk dat we alleen voor oranje zijn als ze winnen. Meer ziektemeldingen omdat mensen een kater hebben van de wedstrijd van gisteren. Eigenlijk wel sneu dat er gewoon vergeten wordt dat gisteren de beste wedstrijd was van oranje op heel dit WK, althans dat is mijn mening de andere wedstrijden speelde ze als een natte krant maar gisteren hebben ze gevochten als leeuwen.

Tja Italië wel door, strafschop of niet ze zijn door, goed gespeeld of niet ze zijn door. Het rare is omdat het Italië is begint iedereen gelijk over maffia praktijken en omkoopschandalen. Stelletje kleuters op internet. Als Nederland daar had gestaan en die penalty had gekregen was de scheidsrechter heilig verklaard. Ok het was mss geen penalty maar ze zijn ook voor nog minder gegeven. Het is wel jammer voor Guus maar hij heeft toch wel weer wat bereikt met een team dat eigenlijk niet kan voetballen, ze hebben sinds een lange tijd de groepswedstrijden overleeft dus ze mogen nu al trots zijn. Ja tuurlijk wil je meer maar dat zit er niet in, tis zo wie zo toch al een raar WK Ghana door en Tsjechië eruit, Ecuador door en Polen eruit, als je dit van te voren had gezegd hadden ze je waarschijnlijk in het gesticht gestopt. Maar goed Italië is door en daar ben ik heel erg blij om 😛

Btw thank you triton for your sweet comment on my previous blog you’re really a good friend 😉

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s