CAMPIONI DEL MONDO!!!!! FORZA ITALIA GRAZIE FABIO!!! 2

Ik ben nog steeds aan het bijkomen van gisteren, heb vannacht gewoon niet kunnen slapen van alle impressies van die avond. Wat een spectaculaire wedstrijd en wat hebben ze gevochten. De 1e helft nog maar een paar minuten oud en Cannavaro laten even aan Henry weten dat hij er is, schitterende actie van Fabio 😀 Gelijk het spel een paar minuten plat, en Henry ziet de haantjes vliegen. Dan wat later in de wedstrijd Malouda breekt door en valt, hij wordt ligt aangetikt door Materazzi, een penalty? Tja Materazzi raakt hem wel maar om daar nu een penalty voor te geven is wat zwaar, maar goed penalty voor Frankrijk en de “grote” Zizou schiet hem erin. Of het zo bedoelt was dat die bal onderkant lat erin gaat dat zullen we misschien wel nooit weten, maar hij zat. GVD een hoop gescheld in onze huiskamer, voornamelijk van mij afkomstig natuurlijk 😉 Maar goed het was nog vroeg in de wedstrijd dus alles was nog mogelijk. En wat minuten later was daar eindelijk de gelijkmaker van Materazzi een geweldige kopbal. Dan is de wedstrijd verdeeld beide teams krijgen kansen, en Cannavaro laat ook aan Zidane weten dat Fabio z’n mannetje wel staat.

Een leuke quote van de Vi De alllerhotste Italiaan was ongetwijfeld Fabio Cannavaro. De centrumverdediger wekte de indruk dat ook een spits van drie meter lang, twee meter breed en de snelheid van een Ferrari geen duel van hem zou winnen. Wie hij in Duitsland ook op z’n weg vond, de winnaar was telkens de 1,75 meter lange en 32-jarige gigant van Juventus. Jammer dat de FIFA Andrea Pirlo uitriep tot Man of the Match. Of zou dat betekenen dat Cannavaro speler van het toernooi wordt?

Maar goed terug naar de wedstrijd. Dan uiteindelijk de 2e helft van de verlening, nadat Buffon in de 1e helft nog een schitterende kopbal van de “grote” Zidane uit het doel weet te houden, komen Zidane en Materazzi weer naar voren. Zidane deelt een kopstoot uit naar Materazzi, wat Marco ook gezegd mag hebben (hier zullen we waarschijnlijk nooit achterkomen) zoiets doe je gewoon niet, en Zidane moet terecht met rood van het veld. Stomme actie van de “grote” en “geweldige” Zidane. Maar dan het eindsignaal en het komt op penalty’s aan :'(. Oh jeej penalty’s, grumble Italië is niet goed in het nemen van penalty’s laat staan dat Buffon ze tegenhoudt :s. Maar goed we beginnen dan met de penalty’s en vrijwel tot ieders verbazing schieten alle 5 de Italianen Pierlo, Materazzi, De Rossi, Del Piero en als laatste Grosso schieten allemaal raak hoe is dat mogelijk? Alleen mist Trezeguet zijn strafschop voor Frankrijk en Italië is WERELDKAMPIOEN!!!!!!!!!!!!!

Beste keeper van dit toernooi: Buffon! Ja helemaal mee eens, hij heeft maar 2 tegendoelpunten gehad; een eigendoelpunt (was wel een mooi doelpunt :P) en een omstreden penalty. Tja dan de gouden bal verkiezing in 1 woord BELACHELIJK!!!!! Is iemand die graag kopstoten uitdeelt nu echt een voorbeeld voor de jeugd? En heeft meneer goed gespeeld tijdens het WK? Ach ja natuurlijk de “grote” en “geweldige” Zidane heeft goed gespeeld tegen Brazilië maar voor de rest was hij puur slecht op DIT WK, ik snap eigenlijk niet waarom ze eigenlijk dat soort dingen voor een WK gaan beslissen, dat kan toch niet, hoe kun je nu voor het WK zeggen dat wordt de speler van het WK. Nee de beste speler van het WK is ongetwijfeld Fabio Cannavaro en dat is niet alleen omdat ik hem een dergelijk goede voetballer vind, maar als je om je heen leest op internet zul je merken dat meerdere mensen deze mening delen! En oh ja Portugal is het meeste entertainende land van het WK? *Flikkert van der stoel af* SCHWALBE zo nu ben ik ook entertainend.
Schopt ff tegen die stomme internet vertalers aan, stomme dingen vertalen ook nooit goed, ben blij als ik straks zelf gewoon Italiaans kan spreken, schrijven en begrijpen 😛

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s