De Sims 2 Seizoenen “sneakpreview”!

Vandaag was het eindelijk zover, DMS2C mocht naar het hoofdkantoor van EA.

Ook al hebben wij het spel meegekregen van EA is er met NADRUK aan ons verteld dat wij nog geen screenshots mogen plaatsen van het spel totdat hij openlijk verkocht wordt.
Er zijn vanavond wel foto’s gemaakt maar die hebben wij helaas nog niet gekregen.

Toen we aankwamen stonden er 3 pc’s klaar waar we op mochten spelen.
Dus wij starten de nieuwe buurt: Rivierbloesem heuvel op.
Het 1e wat wij deden was natuurlijk die plantsim opzoeken en daarmee lekker gaan spelen.
En natuurlijk wilde we het fijne weten over die vuur regen die in de chat genoemd was.
Het weer station is een wensobject en kost gelukkig niet zo veel punten.
En idd als je met een wensniveau onder het gouden wensniveau iets met de machine probeert dan kan je een vuur regen krijgen. Wat ook leuk is dat dan dingen ook echt kunnen gaan branden je sim ook als je niet uitkijkt en voor een plantsim is dat natuurlijk niet zo slim.
Ook hoor je echt de wind waaien!
Het eerste wat opvalt is dat als je de sim geselecteerd heb je aan het plaatje van de sim kunt zien dat er iets mis is.
Met onze plantsim ging het helemaal niet goed en ze had ineens zonlicht nodig, wij gekeken onder lampen en vele andere categorieën maar we konden de speciale zonlamp niet vinden.
Later komen we erachter dat in het bouwmenu een nieuw icoon is bij tuinieren, en daar kun je alles vinden voor de tuin, en dus ook die speciale lamp.
Daarna hebben we even gekeken wat er aan nieuwe objecten in deze uitbreiding zit, en ik kan jullie vertellen dat die erg leuk zijn! Heel veel nieuwe dingetjes voor de keuken (pannenset, kruidenrekje en veel meer!) en natuurlijk de 2 nieuwe stijlen die in het spel zitten.
De “country” stijl doet je misschien wel denken aan grootmoeders oude keuken, het echte Hollandse boerderij leven. Heel herkenbaar dus, althans voor mij 😉
Zwembaden hebben ook nieuwe texturen die je kunt aanpassen bij muurbedekking en vloeren, maar je kunt ook gewoon “normale” texturen en vloeren in je zwembad zetten.

Er zijn 2 nieuwe dingen aan het menu toegevoegd, de seizoensindicator en de temperatuurmeter. Op de seizoensindicator kun je zien welk seizoen het momenteel is en hoe lang deze nog ongeveer duurt. Want niets is zo veranderlijk als het weer en dat is ook precies zo in De Sims!
Je moet goed op de temperatuurmeter van je sim letten want deze geeft aan of je sim het te warm heeft (rood), alles goed is (groen) of dat je sim het toch wel erg koud heeft (blauw).
Natuurlijk zitten er ook nieuwe angsten en verlangens in, en vooral die van een kennis sim kunnen behoorlijk leuk zijn. Zo wilde een kennis sim bij ons geraakt worden door de bliksem!
Net zoals in het echte leven kunnen sommige sims ook bang zijn voor bepaalde weertypes.
Dus let goed op de angsten van je sim als het weer gaat veranderen.
Met de kapstok kun je buitenkleding aan / uit trekken maar als het goed is kun je ook instellen dat een sim automatisch winterkleding aandoet als deze naar buiten gaat. (weet alleen nog niet het fijne hiervan 😉 )

Er zijn een aantal nieuwe families in de nieuwe buurt en een hoop nieuwe huizen 😀
De lege huizen hebben we niet bekeken want ja in 2 uur wil je gewoon zo veel mogelijk zien.
Dus dan maar CAS opstarten. Wat mij wel opviel is dat de nieuwe kleding die er in zit toch best wel veel roze is, misschien omdat ik niet van die kleur houdt 😛
De meeste nieuwe kleding is natuurlijk voor de nieuwe sectie buitenkleding maar ook voor andere type is er wat nieuwe kleding.
Natuurlijk zitten er ook wat nieuwe kapsels in, het meeste hoeden voor in de winter 😉

Iets wat ik niet verwacht had was dat de rolschaatsbaan en de schaatsbaan 2 aparte objecten waren. En nu komt het leuke: die dingen zijn GROOT! Er zijn 2 afmetingen 1 van 9 x 11 en 1 van 11 x 15, dus op een klein lot passen die dingen gewoon niet, je zult toch echt een wat groter lot moeten hebben om 1 van die dingen te kunnen plaatsen.

Op de pc’s waarmee wij speelde was alleen het originele spel en seizoen geïnstalleerd.
Wat mij opviel is dat je sims gewoon badges kunnen verdienen voor tuinieren en vissen, dus ook al heb je GhM niet kun je toch die dingen doen.

Als je wilt weten wat het weerbericht is kun je kijken naar het speciale weerkanaal of je kunt even in de krant kijken wat de weersverwachting is. Maar net zoals in het echte leven kunnen die berichten er ook naast zitten.

Wat vooral Starrats en ik leuk vonden waren de 2 nieuwe manieren waarop je sims dood kunnen gaan. Vooral hagel is erg leuk en bliksem gaat erg snel. Ook je sim laten bevriezen is erg komisch!

Toen was de tijd aangebroken om met de producers in San Francisco te gaan praten.
Er zou eerst maar 1 producer aanwezig zijn maar omdat ze dit zo leuk vonden kwamen ze alle 3! Dus even een videoverbinding leggen met Amerika (waar de zon trouwens prachtig aan het schijnen was 😛 ) en we konden Hunter Howe, Sam Player en Lyndsay Pearson praten over Seizoenen!
Tja en dan moet je ineens engels gaan praten, niemand durfde echt vragen te stellen dus tja dan begin ik maar in mijn beste engels 🙄
Mijn vraag was dat als je bomen gedownload had of die ook hun bladeren verloren in de herfst. Hunter vertelde dat de bomen uit speciale lagen bestaan, dus voor ieder seizoen een laag, bomen die je al gedownload hebt voor seizoenen zullen dus niet hun bladeren automatisch verliezen. Het is wel mogelijk om bomen in de toekomst te gaan recoloren en meshen en zo, daar zijn de meeste simfans wel goed in.

Het weer element was eigenlijk bedoeld om in het originele basisspel te zitten, maar helaas door technische problemen was dit niet mogelijk. Vooral ook omdat de makers niet zeker wisten hoe de camera stand zou zijn en dan kon het wel eens in huis regenen. Dus hebben ze een speciaal programmaatje gemaakt die een soort van bubbel om je huis heen trekt zodat het niet binnen kan regenen. Natuurlijk is er geprobeerd om de weereffecten zo echt mogelijk te laten lijken.

Tijdens het spelen ontstond er een discussie, of vampieren ook konden bevriezen, naar mijn mening moet dat niet mogelijk zijn omdat vampieren al dood zijn en dus geen lichaamstemperatuur hebben. Een duidelijk antwoord was hier ook niet op omdat de vele mogelijkheden met verschillende wezens soms raar uitkunnen pakken in het spel.
Dus als je echt het antwoord wilt weten of vampieren kunnen bevriezen dan zul je dat toch zelf uit moeten vinden 😛

Een leuk dingetje is dat de pinguïn die in het spel zit eigenlijk helemaal er niet in had moeten zitten! Een producer die ook aan seizoenen werkte vond pinguïns zo geweldig dat hij ze gewoon in het spel moest hebben! Dus heeft hij samen met iemand anders achter de schermen aan de pinguïn gewerkt en in het spel gezet 😛

Een andere vraag was of de zon eerder op gaat als het zomer is, het antwoord was nee omdat het spel in veel landen wordt gespeelt en de zon niet op dezelfde tijd opkomt.
Een leuk weetje is dat de makers de carpools zo hebben geplant dat die nooit komen als de zon moet opkomen omdat het spel meestal iets trager wordt als de zon opkomt 😉

Dan weer een vraag van mij of sims op bevroren vijvers kunnen lopen, schaatsen of zelfs er doorheen zakken. Het antwoord was dat dat niet mogelijk was. Dit was technisch niet mogelijk maar vooral het door het ijs zakken van sims is bewust niet gedaan (Sam vond dat nog een luguber idee 😛 ) Sam legde ook uit waarom sims niet door het ijs zakken en waarom dat er geen tornado’s of andere ernstige stormen in het spel zitten. Dit is omdat (vooral in Amerika) veel mensen iemand hebben verloren aan die “natuurverschijnselen” en het spel moet wel een leuk spel blijven en niet te realistisch worden, zodat mensen die het spelen niet te veel geconfronteerd worden met het echte leven.

Auto rijden in de winter is een genot voor je sims, want in SimCity zijn de wegen gewoon verwarmd dus die zullen nooit ondersneeuwen 😀

Hunter gaf ook nog een goede tip voor de sim killers onder ons 😉 Als je een bubbelbad plaatst in een omgeving van veel bomen heb je een grotere kans dat je bliksem zal inslaan 😀

Dan over het water geven van de planten, als het regent krijgen je planten automatisch water, maar je kunt ze nooit verzuipen zeg maar. Ook niet als je iets doet waardoor het voor altijd zou regenen!

Ook een leuke vraag was hoe de producers aan ideeën kwamen over bepaalde nieuwe stijlen meubels ed, er wordt veel over gepraat en ook vanuit eigen perspectief gekeken naar dingen die hun echt leuk vinden, maar natuurlijk wordt er ook gekeken of er al niet zo iets in het spel zit.

Daarna vroegen de producers aan ons wat wij nog graag willen zien in het spel.
Koeien 😛 Ratten 🙄 LOL en natuurlijk willen we het zingen onder de douche terug en het tanden poetsen.
Er werd ook geroepen dat we een soort van magic en misschien wel vakantie terug willen hebben.
Dus misschien worden de nieuwe uitbreidingen wel The Sims 2 Hygene en The Sims 2 cockroaches 😛 (geintje natuurlijk 😉 )

Er zijn natuurlijk meerdere vragen gesteld, maar jullie moeten ook wat hebben om nog te ontdekken 😉
Het was echt heel erg leuk om met de producers te praten en er hing een ontspannen sfeer gedurende de chat.
Wat ook leuk was is dat het weer meestal toch wel overeenkomt met het Nederlandse weer, hebben wij weer 😛

En toen kwam de verrassing alle fansites die er waren kregen een exemplaar mee van De Sims 2 Seizoenen!
Ik wil (ook namens DeKDeS) EA heel erg bedanken voor deze geweldige avond! Wij hebben het echt naar onze zin gehad, het was erg goed verzorgt en we zijn zeker niks te kort gekomen!

Zo nu ga ik dan eindelijk spelen, ik zie jullie wel ergens in de pruimentijd weer 😛

Advertenties

Een gedachte over “De Sims 2 Seizoenen “sneakpreview”!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s