MySims preview

Preview in English

Op maandag 4 juni was DMS2C uitgenodigd voor een preview van MySims! voor de WII en de DS, vanwege een embargo mochten we er niks over melden tot vandaag 😀
Helaas hebben wij geen foto’s want onze camera is stuk 😛 Zodra er meerdere verslagen online komen kunnen jullie daar kijken naar de foto’s.
Ook heb ik geen impressie gekregen van de DS versie van MySims omdat er maar 1 DS was met het spel, maar het meeste zal het toch gaan over MySims op de WII.
Foto’s in dit verslag zijn met permissie gebruikt van starrats!!

De MySims preview werd gehouden in Utrecht en daar was een oude bekende namelijk Tim LeTourneau! Ook was er een andere designer van het spel aanwezig Robin Hunicke (zij heeft ook bij de sims gewerkt haar 1e werk in de sims is in het uitbreidingspakket GhM, zij heeft gewerkt aan de werktafels)


MySims is heel erg anders dan de gewone sims versie, dit is vooral omdat MySims is gemaakt voor Nintendo, omdat Nintendo zelf Japans is zien de sims wat meer Japans eruit, in het begin is het heel erg wennen om die sims als sims te zien, maar na een tijdje ga je er steeds meer aanwennen.
Als speler kom je in een stad terecht en die stad is helemaal vervallen dus jouw doel is om de stad weer op te bouwen.


Het hoogste wat je kunt halen is een 5 sterren stad, je begint het spel door een sim aan te maken.
Je hebt een soort van cas, maar anders dan het originele spel is dat je niet een scherm te zien krijgt met de kleding die je kunt kiezen, nee je moet zelf “scrollen” door de kleding en alle haar opties, het makkelijke van de WII is dat je gewoon ergens op de sim kunt klikken en dan veranderd het gene waar je op hebt geklikt gelijk.


Er zitten heel erg veel kleding opties in, maar dat is niet in het begin, als je het spel begint kun je maar uit bepaalde dingen kiezen en hoe verder je in het spel komt hoe meer je gaat vrijspelen, zowel kleding als texturen en andere dingen.
Je kunt ook de stem van je sim aanpassen, er zijn 5 verschillende stemmen en dan kun je die stem ook nog heel erg hoog of laag laten klinken.
In cas heb je niet echt een optie voor een mannelijke of vrouwelijke sim.
Als je klaar bent met je sim ga je de stad in, het leuke van MySims is dat het niet gebonden is aan een huis, maar je kunt de hele stad gewoon doorlopen.


Nog iets leuks van MySims is dat je alles zelf maakt, JA ALLES!!! Je hebt een werkplaats waar je allerlei soorten meubels kunt maken, in het begin is het maar beperkt wat je kunt maken maar als je stad groter en beter wordt kun je de gekste dingen maken en een kleur geven.

Het doel van het spel is dus om je stad 5 sterren te maken en er weer een bloeiende stad van te maken, je doet dit door opdrachten te vervullen van sims die in je stad wonen.


Als 1e krijg je te maken met Poppy en die vraagt aan je om iets te maken, om dingen te maken heb je essence nodig, er zijn vele verschillende soorten essence en die kun je krijgen door sims blij te maken, of verdrietig of later in het spel te zoeken op speciale velden.
In het spel zit geen geld, je moet dingen verzamelen of je steelt ze gewoon.
Zodra je de opdracht van Poppy hebt geaccepteerd ga je naar je werkplaats en daar kun je gaan werken.


Er verschijnt dan een blauwdruk van blokken en dan kun je alles gaan maken, stoelen, tafels, bedden, tv’s noem maar op!
Nu kun je ook bepalen hoe je gaat spelen want je kunt Poppy blij maken en haar precies geven wat ze wilt of je kunt gewoon lekker iets totaal anders geven!
Het leuke hiervan is dat als je precies doet wat de sims willen je een vrolijke kleurige stad krijgt, doe je iets wat sims niet willen dan zal je stad een soort spook stad worden.


Wat je kiest (precies maken wat ze willen of niet) bepaalt ook het soort sims wat in je stad wilt wonen, jij bepaalt ook welke sims er in je stad mogen wonen.
Er zitten ongeveer 80 NPC’s in het spel dus het duurt ook wel even voor je het spel hebt uitgespeeld.
Sims die in je stad willen wonen komen 1st in het hotel terecht en vanuit daar bepaal jij op die sim in jouw stad mag wonen.


Naast de meubels maak je ook alle huizen in het spel zelf, en je kunt ook bestaande huizen aanpassen. Alles hier bestaat wederom uit blokken.
Als je een huis gaat bouwen zie je een groen grid en daarop kun je heel het huis bouwen en zijn veel mogelijk heden maar je kunt geen rare dingen bouwen zoals een kathedraal of zo.
Het bouwen is daarom erg makkelijk, je plaats blokken op elkaar, plaatst deuren en ramen en je geeft het een kleurtje.
De kleuren worden ook steeds meer naarmate je verder komt in het spel, ook is er veel decoratie en je kunt dingen op het dak plaatsen.
Je kunt wel een 2e verdieping op het huis bouwen maar die heeft eigenlijk geen functie omdat er geen trappen in het spel zijn, maar het ziet er toch leuk uit.


De gameplay is op zich heel erg makkelijk je ontmoet nieuwe sims, je praat met ze en vraagt wat ze willen, dan ga je de dingen verzamelen die je nodig hebt, dan bouw je in je werkplaats het gevraagde object en je geeft het weer aan die sim.
In het begin zijn de opdrachten natuurlijk makkelijk en later worden ze steeds moeilijker.


Ook heb je een tuin, en daar kun je van alles laten groeien om aan je essences te komen, zo wordt er gezegd dat je ook een boom kunt laten groeien die oogballen heeft. In je tuin kun je alle bomen neer hakken en stammen de grond instappen. Je plant wat zaden geeft ze water en er groeien al snel bomen.


Je speelt maar met 1 sim, ze kunnen niet doodgaan en hebben geen familie, ook hebben ze geen behoeften. Het leuke is wel dat als je de kostuum winkel hebt je vele kostuums kunt gaan dragen, zoals een sociaal konijn pak, die schattige pandabeer peuter pakjes of je verkleed je sim gewoon als piraat of prinses.

Omdat de DS en de WII 2 verschillende spellen zijn er is geen connectie mogelijk tussen die 2.


In de DS versie beheer je een vakantie eiland en je moet alle vakantiegangers tevreden houden.
Er zitten veel mini spelletjes in de DS versie.

Wanneer de spellen uitkomen is nog niet helemaal zeker omdat er nog wat kleine dingen inzitten die nog veranderd moeten worden.

Conclusie:
MySims is een leuk spel, vooral voor iemand die nog nooit van de sims heeft gehoord (als die er nog zijn). Voor de echte simmers zal het zeker wennen zijn aan het nieuwe uiterlijk van het spel. Of de echte “die hard” simmers dit spel leuk gaan vinden hangt veel van de simmer af.
Het leuke aan de WII versie is wel dat je van alles zelf kunt maken zonder moeilijk te moeten doen met bepaalde programma’s.


DeKDeS met Robin

Advertenties

Een gedachte over “MySims preview

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s